kolmapäev, 20. oktoober 2021

Koolibri


Me reisime, et otsida. Punased ja roosad õied meelitavad koolibreid, kes nektarit õie põhjast kui kannust janunevad. Lennunduse tulevik pidi koolibritaolite lennumasinate päralt olema. See video on tehtud 25.juulil Montasolas, see on Apenniinide alal mõnesaja km kaugusel Roomast. Need mu tütre tehtud video ja pildid, mul õnnestus miskit üles võtta liig suure mahuga. See viimane.



6 kommentaari:

  1. Väga meie surude moodi. Imeasi ikka, jah. Aga taimed on pelargooniumid, neil seal ilmselt õuetaimed, püsikud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Neid oli sinna erinevaid istutatud, kannatavad kuuma ära. Panen pilte juurde.

      Kustuta
  2. Tõsi mis tõsi, tegemist on surudega. Need on putukad, mitte linnud, kuid neid on palju liike ja teadmatusest võib neidki pidada koolibriteks. Enda häbiks pean tunnistama, et nähes kusagil Aasias hästi värvilisi surusid, pidasin neidki koolibriteks kuni vaevusin selle kohta lugema. Aitab kindel teadmine, et koolibrlid elavad metsikult vaid läänepoolkeral, see tähendab , et põhilislt Ameerika mandril. Seal nad rändavd küll vastavalt aastaaegadele põhja lõuna vahel. Neid armastatakse pidada ka lemmiklindudena. Keelatud on need linnud Havail, sest tänu neile saaksid viljastatud sealsed kuulsad ananassid, mis tavaliselt ei kanna seemneid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seal kõrged mäed ja lugesin ,et neid siiski ka mujal. https://i-topmodel.ru/et/kratkaya-informaciya-o-kolibri-kolibri---samaya-malenkaya-ptica-v-mire-semeinaya/

      Kustuta
    2. Aga ühelgi koolibril ei ole piltidel tundlaid. Surulised ikka.

      Kustuta