laupäev, 26. veebruar 2022

Mahetooted polegi alati head

Mahepõllutooted polegi alati head.

Taimed toodavad rohkem antioksüdante, kui neil on kahjurputukad.

Antioksüdandid kaitsevad inimesi haiguste eest, hoiavad vaimset tervist ja mälu, aitavad vältida vanaduse koormat. Metallid roostetavad või lahtilõigatud puuvilja pind muutub pruuniks. Antioksüdandid takistavad oksüdatsiooni, mis kokkupuutel hapnikuga toob enamjaolt kaasa kahjustuse.

Et saaki või sööki saada tuleb taimi loomulikult kaitsta.

https://epkk.ee/taimekaitse-ajalugu/

 Taimedes sisalduvad ühendid võivad putukaid nii meelitada kui ka peletada.

https://returntonow.net/2020/03/03/study-bug-attacks-give-fruits-and-veggies-way-more-antioxidants/?fbclid=IwAR3FT40RKE67kdjKTi86aYBlGXcIJr2yak9IilzvK8yZCxqMg2pw6NstaMg

Seemnete idandamiseks lisatakse 30ml vesinikperoksiidi ½ liitrile veele, leotada seemneid ööpäeva, lisatakse sama kogus H2O2-te iga kord, kui vaja näib olevat niisutada. 

Kastmisvees olev hapnik intensiivistab taimede kasvu, hoiab ära juuremädaniku. Suuraednikud, põllumehed on suurendanud saaki sellega, et lisavad vesinikperoksiidi kastmisveele. Ta on ka suurepärane taimekahjurite hävitaja.

Keemiliste säilitusainete eemaldamiseks puhastada puuvilju, kus ½ klaasis vees lahustatud supilusikatäis vesinikperoksiidi.


Pean ütlema, et Saaremaalt pärit ökojahust tehtud kaste on väga hea maitsega. Sel jahul oli ka väga lühike realiseerimisaeg.

 Samas on meie ülepõllu maad rentiv mees nüüd ökotootja. Ta on kümneid aastaid kõikvõimalikke herbitsiide ja ka Roundupi sellele põllule ja tuulele külvanud.

1 kommentaar: