teisipäev, 7. juuni 2022

Üks titt




Üks titt on, ja see on pärit ja välja lõigatud sellest puhmast
ja see on Tiina-Mari kingitus. Nii ilus. Täiesti atraktiivne. Hosta ´Autumn Frost´ sinakatel lehtedel kollakaskuldsed servad. Tihe lehestik kasvab 30cm kõrguseks. Õied helelillad hõredad kerkivad suve keskel.

Õunapuudest üks metsaäärne alles alustas õitsemist. Palju on mesilaste suminat, näib et need on enamuses väiksed metsmesilased.

Ka ebaküdoonia kihiseb.
Selles 8 aastases aias on põõsaid üldiselt vähe. Ma pole osanud kooslust õunapuudega väga näha. Aga põõsad annavad just aia näo.

Tänavu on olnud nii kuiv, et maasikad, mis kasvavad maasikapeenra vettläbilaskval kangal ei õitse. Kõrval lihtsalt maapinnal olevad aga õitsevad täiega. 
Kunagi unistasin kiviktaimlast, sest sinna saab peituda tohutu värvide mäng ja alustavad nad väga varakult ja vana kiviaed on maja lähedal. Aga see on ka naabri metsapiir ja pime liialt ja ainult unistus.


Metskuukressi õis. Metsas ammu õitses ära, lagedal polegi veel õieti.

Üks vanaaegne tulp.



(P. officinalis) sort ´Rubra Plena´. 
Teda olen pidanud P. ´Mollis´-eks. 2 pilti erineval ajal pildistatud. Lehestik veidi sinakasroheline.
Kõige säravamad on praegu madalad iirised.
Iris "Cherry Garden"
 Iris "Gingerbread Man"



4 kommentaari:

  1. õiteilu kui palju! Poolvarjuline peenar on väga hea võimalus, sinna saab nii palju lisada -epid, dzeffersooniad, ah nyyd metsasine nime all, sõnajalgu, uvulariat, sinililli ... kivi on hea või ainuroogu, ok, tema on ilus maikuuks, aga siis ka täiesti. poolvari on ideaalne kasvukoht! Õunapuud on ka ilusad, nende alla põõsaid oleks keeruline panna. karusmarja ehk.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hortensiaid siin omajagu, tikker ka. Vot norulille pole. Epimeediume 2 on roosasid, dzeffersooniad on ka ilusaks läinud. Suur ala on astilbesid. Eriti kuiva ja kuumaga on varjualal muretu taimedega.

      Kustuta