neljapäev, 15. august 2019

Veel liiliaid

Siin on mõned liiliad, mille sibulad kevadel mulda pandud.



Sweet Surrounder – aasia liilia tiigerliiliate sordirühma kuuluv hübriid, erilise kreemvalge värvi ja ilusate pruunide tolmukatega sort. Ei lõhna ja kasvab kuni 120 cm kõrguseks, hakkab õitsema umbes 100 päeva peale tärkamist. Ostsin 2 sibulat, üks neist läks õide 2 nädalat varem. Üks lõpetab õitsemise, teine alles algab ja kõrgus ka alles alla meetri. Moodustab õiepalli paljudest õitest. Väga ilus.






Yellow Planet – kui trompetliiliad ikka allapoole suunatud õitega, siis tema õis küljel. Särav kollane oranžide tolmukatega lõhnav liilia. Hilisepoolne sort õitseb 115 päeva peale tärkamist ja kõrgust on tal 120 cm.




Child in Time – see  kaunis vanaroosa ja tumedama roosa südamikuga liilia on saadud aasia liilia ja orientliilia ristandi veelkordse aasia liiliaga ristamise teel (AOA-liilia sordirühm). Õis muudab oma tooni aina heledamaks. Kasvab kuni 100 cm kõrguseks ja õitsemiseni kulub 95 päeva. Ei lõhna.


 Sellel Gogoleto`l on tolmukad ära korjatud. Öeldakse, et siis õitseb kauem. Aga õieilu? Nüüd tean, et ma ei näpista enam kunagi liiliatel oma aias tolmukaid ära.

Cogoleto – aasia liiliate sordirühma kuuluv liilia. Lihtne kasvatada ja hea paljuneja. Roosavärviline õis on südamiku poole liikudes täis tumelillasid träpse. Kontrastsust loovad tumedad tolmukad. Õitsema hakkab 95 päeva peale tärkamist ja kõrgust on tal 110 cm ümber. Ei lõhna.



Indus – üks puhasvalgemaid orientliilia sorte. Meeldiva liilialõhnaga ja kaunite tolmukatega. On üks hilisemaid, alustades õitsemist 120 päeva peale tärkamist. Kõrgust on tal kuni 115 cm.






























.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar