pühapäev, 19. mai 2019

Järsku

Jälle suvekuumus. Maasikas õitseb. Õunapuud. Tulbid oma säraga avavad selle värvide mängu looduses ja nii ruttu see ongi toimunud. Kõik roheline eri toonides viskab kõrgust ja ärkab elule. Mõnda tegelast vaatad ja mõtled, kes ta nüüd on. Sõnajalad rulluvad lahti. Tähtsaid tegemata asju ja töid on kogu aeg piisavalt palju. Aga hingelt olen rahul siin, kus olen. Loodusega koos selle arusaamatus muutumises. Siin tänavukevadine ime. Näärmekas jänesekapsas 'Purple Heart'.
Suvehakul täisilu näitav kuni 10cm kõrgune õhtuks õied sulgev kaunitar. Mõõdukalt rikkalikus pigem liivases kuivendatud pinnases ja täispäikeses. Tšiili ja Argentiina mägede päritolu. Kompaktne ja kiviktaimla jaoks sobiv.

Tulipa Fringed Cummins


Kevadfloks e. kanada floks (Phlox divaricata)


Darwin Hybrid Double Beauty of Apeldoors

Kaufmann tulp Heart´s Delight

Harilik müürilill

Cymbalaria muralis

Phlox subulata ´Temiskaming´ nõeljalehise leeklille sort. Õied karmiinpunased, väikesed, asuvad mitmekaupa lehekaenaldes. Lehestik 15 cm, õitega  20 cm.. Maadjas, mõõdukalt laienev, lamavate, roomavate vartega. Lehestik talvehaljas, väikesed süstjad lehed. Kasvuks päike või  kerge poolvari, mõõdukalt kuiv kuni keskmiselt niiske, liivane huumusrikas pinnas.


 Ahtalehine pojeng (P. tenuifolia)


Liblikja kannikese sort `Albiflora`

Tulipa Drumline Selection Flörex

Tulp Tarda Dasystemon 

Tulp Honeymoon

Kaufmann tulp Heart´s Delight 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar