esmaspäev, 3. juuni 2019

Pilgupüüdjad

Hosta montana "Aureomarginata" tõmbab kevadel ja praegu endale tähelepanu uskumatu sära ja värviga. Täielik värvimagnet, tal siin 3. kevad. Kasvuhoog käes.



Oregoni preeriaküünal Camassia cusickii õitseb juunis pikkadesse õisikutesse koondunud suurte helesiniste korrapäraste õitega.

Kui see tumesinine, Camassia cusickii Caerulea alles alustab. Camassia leichtlinii 'Caerulea' on üks silmatorkav taim aias.




Üks äraõitsenud anemoon.  Anemone sylvestris.


Näärmekas jänesekapsas 'Purple Heart' keskpäevalille taoliselt paneb õied kinni ja jälle avab. Oxalis adenophylla 'Purple Heart'. Oxalis on põnev perekond. Sel on mõned päris huvitavad omadused, näiteks asjaolu, et nende taimede seemned visatakse plahvatuslikult välja pärast nende valmimist
Oxalis'e liigid on üldiselt sarnase välimusega, kolmnurksete lehtedega kolmes rühmas, muguljuurte ja õied viie kroonlehega. Lehed on tavaliselt laimirohelised, kuid võib leida ka kõige sügavamates purpursetes toonides või nende kahe kirevuses.


Purpursel hapuoblikal ( Oxalis purpurea ) on suured tumeroosad õied, mis on piisavalt ilusad, et seda taime ainuüksi õite pärast kasvatada. Väike südamekujuline lehtede kolmik on selle Lõuna-Aafrika põliselaniku jaoks vaid ilus taust. Ja see kasvab vaid umbes viie tolli pikkuseks, nii et see sobib suurepäraselt muru asendamiseks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar