kolmapäev, 27. veebruar 2019

Igihaljas ibeeris Iberis sempervirens

Püsik, kes vajab mitte liiga märga ja päikeselist kasvukohta. Mida varjulisem on tema asukoht, seda kehvemini ta end seal tunneb. Talub põuda. Pärast õitsemist lõika rohelist osa 1/3 ulatuses kõrgustpidi tagasi. Ibeerised kasvavad keskmiselt 25 cm kõrgeks. Nad püüavad olla igihaljad, aga karmim talv rikub nende lehestikku sedavõrd, et nad on sunnitud sellest loobuma ja uue kasvatama. Pealevisatud kuuseoksad aitavad lehti kaitsta kevadise päikesepõletuse eest. Ibeeriste õied on valged, 4 kroonlehega. Õitsemise ajal kattub kogu mütsakas õitega.
´Weisser Zwerg´ on madalam, kompaktsem ja veelgi õierikkam.

Märjas mullas kasvades võib mädanik ibeerise tappa. Jälgi, et teod pahandust ei tee. Seisva õhuga kasvukohas võib jahukaste pahandust teha. Kuna tegemist on poolpõõsaga, siis taime jagamine ei pruugi õnnestuda.

TIberis sempervirens- igihaljas ibeeris ´Snowflake´


Kõrgus 25 cm. Igihaljas poolpõõsas, millel on tumerohelised, kitsad, paksud lehed. Õitsemise ajal on taim kaetud valgete, umbes 5 cm läbimõõduga lamedate õisikutega. Ei talu kevadpäikest ja liigniiskust. Kasvukohaks sobiks vett hästi läbilaskev pinnas.ema võrsed juurduvad mullaga kokkupuutel kergesti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar